Ние гоним прозрачност в министерство на земеделието, а стана ясно,

...
 Ние гоним прозрачност в министерство на земеделието, а стана ясно,
Коментари Харесай

Дунчев обвини БСП, че гледат на горите като на баница

 „ Ние гоним бистрота в министерство на земеделието, а стана ясно, че се крият данни. И през днешния ден съм задал въпрос, с който запитвам министър Иван Иванов по кое време ще ми отговори на четири претенции по член 138 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание за финансовите проекти, за описите с фрагменти, които са заменени, за описи с дълготрайни контракти. Т.е. този парадокс в Министерство на земеделието продължава “. Това съобщи националният представител от „ Продължаваме промяната “ Александър Дунчев в изявление пред „ Дневник “.

Той е безапелационен, че промяната препоръчана от Политическа партия би трябвало да включва тотална бистрота в горите,  защита на експертите, а не подмяната им с политически функционери.

„ От Политическа партия сме доста дейни на тематики гори, на тематика политики в горите, а в това време ръководството на горите е в друга политическа партия и това води до съществено съдружно напрежение, което би трябвало да се реши. Видимо ние сме супер дейни, а в действителност топката и ножът са в друга партия “, акцентира той.

Дунчев разгласи, че на горите се гледа като на една баница, а задачата е тя да бъде овладяна партийно.

„ Всеки желае да откъсне парче и да разпарцалила горската система, а това е  поредната стъпка в раздробяването и евентуално в един миг и приватизирането на държавните гори “, добави той.

Запитан  дали има връзка с министъра на земеделието Иван Иванов Дунчев отговори:

„ Имаше няколко случая на връзка в Комисията по земеделие във връзка с фрагментите и на толерирането на шефове, които очевидно бяха уличени в схеми, а в това време премахване  на шефове, които помогнаха да бъдат разкрити схемите. Т.е. имаме една непоследователност в кадровата политика. Многократно молих за срещи с Нинова, тъй като на всички стана ясно, че всичко се спуска от централата, а не от министъра, което е неуместно и за това помолих министъра  и министър председателят да уредят една среща с Нинова и да забележим по какъв начин продължаваме работата в горите “, съобщи Дунчев.

По думите му освобождението на зам.- министъра на земеделието  е сериозен знак за осъзнаването, че са нужни промени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР